Wethouder stuurt raad op de koffie bij projectontwikkelaar

Het CDA vroeg in juni om de kaders voor het bouwproject Rhijnhaeghe. Wel toegezegd maar nog niets ontvangen. De projectontwikkelaar maakte wel alvast een ontwerp-bestemmingsplan en wil dat graag aan ons laten zien. Op 5 oktober vroegen we opnieuw naar de kaders. Er komt nog een notitie en het college adviseerde om ook maar langs te gaan bij de projectontwikkelaar. Die kunnen goed uitleggen wat er komt.

Het CDA wil niet daar op de koffie, ze komen maar bij ons. Wij willen een discussie in het Open Huis.  De inwoners moeten kunnen inspreken over het kader. We maken ons zorgen over het aantal van 90 woningen dat rondzingt voor Rhijnhaeghe. Driemaal meer dan bij de Oude Haven. Echt duurzaam hoeft nu ook nog niet van de coalitie.

Het CDA wil “nul-op-de-meter” en aardgasloos bouwen. Niet meer woningen dan er globaal in het bestaande gebouw passen. Dat kan nieuwbouw zijn. Op die manier blijft er voldoende ruimte voor groen. Bunnik kan dan Bunnik blijven. Het CDA stemt tegen het bestemmingsplan als het niet minimaal aan deze voorwaarden voldoet.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *