Het Eikenpad : voor de troepen uit!

De raadspraat van het CDA van december 2020 over het Eikenpad sloot af met de volgende oproep aan het college om een goede discussie te voeren met de inwoners :

“Een goede omgevingsvisie met een breed gedragen schets van het toekomstbeeld van Bunnik is dan de enige goede route die we samen in moeten slaan”

Is die oproep in goede aarde gevallen? Het was gênant bij alle bijeenkomsten over het Eikenpad om te zien hoe kil en kaal de wethouder elke inhoudelijke discussie met de inwoners vermeed. Ze zegt heel open dat zij een andere mening heeft en draaft gewoon door. Het fietspad over het Eikenpad moet gewoon komen! Maar waarom dan toch? Geen enkel hard argument toont op dit moment de noodzaak aan. Integendeel, zoveel mensen gebruiken het fietspad nu niet. Het voorstel is een wrakke oplossing voor een “snelfietspad” waar de gemeente nog nooit beleid over heeft geformuleerd. Wethouder Eijbersen kondigde het een paar jaar terug al aan, trots in de krant. Van hem mochten die 5000 huizen wel naar Bunnik komen. De burgemeester gaf het startschot met het plan van aanpak, wethouder Dekker werkte het plan verder uit. Het aantal woningen is inmiddels al opgerekt naar meer dan 5000 begrijpen we uit de documenten over de ruimtelijke ontwikkelingen in de regio (REP). Tegen de afspraak in met de Provincie worden er in Odijk West ook al 1150 huizen gepland. Het college kijkt alleen naar de regio en ziet niet meer dat het dorp krampachtig probeert dorps en groen te blijven. Natuurlijk moeten er huizen komen in Odijk West. Voor dit overijverig college is dat niet genoeg. De uitleg van het college : “het fietspad geeft aan Bunnik als (potentiële) woningbouwlocatie een zeker gewicht in de regio” geeft het inkijkje waar het college op uit is.

Je kunt praten als Brugman, argumenten aandragen, geen goede discussie, het college blijft het met je oneens. Ze blijft voor de troepen uit lopen. Ze neemt het risico dat inwoners afhaken omdat ze zich niet serieus genomen voelen.

Gaat het college de gemeenteraad en de inwoners op een serieuze manier meenemen in de toekomstplannen of raken we elkaar wijt?

Leny Visser, CDA fractie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *