Maarten van Vulpen

Over mijzelf

Ik ben Maarten van Vulpen (1981). Geboren in Utrecht, maar vanaf dag 1 opgegroeid in Bunnik, waar ik tot mijn 30ste heb gewoond. Eerst op de Dorpsstraat en later op de Smalleweg. Ondertussen woon ik al 10 jaar tot grote tevredenheid in Odijk, samen met mijn partner en met onze zoon (2018) en dochter (2020). Sinds kort in ‘het Burgje’. Mijn ouders, broer en zus wonen met hun gezinnen in Bunnik en mijn schoonouders in Werkhoven.

In het dagelijks leven ben ik actief als ondernemende customer success manager bij Fonto in Rijswijk. We ontwikkelen en verkopen een software applicatie die wereldwijd wordt gebruikt door grote ondernemingen, overheden en organisaties. In mijn rol ben ik eerste aanspreekpunt voor partners en klanten.

In de tijd die over is loop ik graag hard. Lang en ver. De beste manier om je hoofd leeg te maken, maar ook om te genieten van onze prachtige omgeving!

Wellicht ken je me als oprichter en initiator van Loopgroep Bunnik, Bunniks Mooiste, Om Odijk, vanuit de kerk in Bunnik of vanuit mijn rol als fractieassistent voor het CDA die ik sinds oktober 2020 vervul.

Mijn motivatie voor de raad

Betrokkenheid bij mijn omgeving, op allerlei gebieden, is met de paplepel ingegoten. Toen ik jong was, was de ‘S13 Buiten kom’ een actueel thema, waar mijn vader actief bij betrokken was. Voor mij als ventje betekende dat vooral het flyeren en af en toe mee als er weer ‘actie’ was. Dat leerde mij dat je gezamenlijk je doelen kunt bereiken, maar dat je wel over een lange adem moet beschikken.

Politiek is voor mij niet iets wat enkel in het gemeentehuis plaatsvindt. Politiek is juist ook het contact met de inwoners van de gemeente. Participatie is de basis. Beleid dient getoetst te worden aan de behoeften en belangen van de inwoners. Uiteindelijk werken we samen aan de toekomst van onze directe leefomgeving. En daarbij moeten we als politici ook zelfkritisch zijn.

Dat doe ik graag met de gehele fractie en de inwoners van Bunnik. Zoals een Afrikaans gezegde luidt: “If you want to go fast, go alone; but if you want to go far, go together.” Ik denk dat we gezamenlijk het meeste kunnen bereiken. Samen sterker voor Bunnik, Odijk en Werkhoven!

Volg Maarten van Vulpen op social media