Shitzooi

Voor velen van ons zit de zomervakantie er weer op. Voor ons politici in ieder geval het reces. Donderdag staat alweer het eerste open huis na de zomer gepland. Hierbij komen onder meer het zonneveld bij de A12 aan de orde, evenals het dorpshart van Odijk. 

En daarnaast zijn er ontwikkelingen die helemaal geen rekening houden met vakanties. Denk bijvoorbeeld aan de vervanging van het riool en de herinrichting van de Bunnikse Engboogerd-wijk.

Na eerdere problemen, zoals de vondst van asbest, is in de raadsvergadering van maart een extra krediet van nog eens 4,5 miljoen euro voor de uitvoering van dit project toegezegd. Half mei is de aannemer opnieuw gestart met dit project.

Behalve een inloopcentrum bij het oude Rabobankkantoor en een ‘prachtig geasfalteerd opslagterrein’ langs de Schoudermantel ter hoogte van het gemeentehuis, heeft dit project nog weinig zichtbaar resultaat opgeleverd. Ja, in de wijk is het absoluut te merken dat er werkzaamheden plaatsvinden. Hekken en opengebroken straten bepalen het straatbeeld. Verder lijken vertraging en onvoorziene omstandigheden meer regel dan uitzondering.

Voor de zomervakantie was al bekend dat de werkzaamheden in de Molenweg dreigten uit te lopen. Hierbij werden ook de onvoorziene omstandigheden weer als argument op tafel gelegd. Ondanks de extra toegezegde mankracht zijn de werkzaamheden aan de Molenweg twee maanden later nog steeds niet afgerond. 

Money is the answer to everything wordt er wel eens gezegd, maar hier lijkt het geld letterlijk door het riool te stromen. De harde toezegging dat het project zomer 2023 afgerond is komt steeds meer onder druk te staan. 

Laten we hopen dat we als gemeente heel snel ‘in control’ komen en dat de inwoners van de Engboogerd-wijk de langverwachte en gekoesterde herinrichting krijgen. En dat we helder communiceren en daarbij ook realistische deadlines stellen. Niet week over week de planning moeten aanpassen. 

En laten we vooral ook kritisch kijken naar de aanleiding van de vertragingen in het project. Er staan immers meer vergelijkbare projecten op stapel de komende jaren! 

Maarten van Vulpen
Fractievoorzitter CDA Bunnik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *