Plannen veranderen

Afgelopen donderdag zou er in het open huis gesproken worden over de plannen voor het stationsgebied. Het college heeft kort voor de voorjaarsvakantie een video gepresenteerd, evenals de gebiedsvisie, welke ook te downloaden is vanaf de projectwebsite.

Een project van een aanzienlijke omvang, wat ongetwijfeld tot flinke discussies zal leiden. Zowel politiek als met de inwoners. Dat het onderwerp leeft onder de Bunnikse gemeenschap blijkt, ook uit de aanmelding van zes insprekers voor het open huis.

Donderdagmiddag werd echter last minute besloten om dit open huis niet door te laten gaan, omdat de versie van de gebiedsvisie niet zou kloppen. Tot op heden (maandagmiddag!) is dit document echter niet verspreid en staat op de projectwebsite nog steeds de versie die niet besproken kon worden.

Dit roept wel de vraag op: wat is er wezenlijk anders tussen de documenten?! Zijn de plannen nu al veranderd?! Hopelijk volgt er snel duidelijkheid en een nieuwe kans om in het open huis in gesprek te gaan over dit onderwerp met alle betrokkenen en de andere politieke partijen!

In ieder geval veranderden ook mijn plannen en had ik de mogelijkheid om even de benen te strekken en in de stromende regen een rondje Odijk en Werkhoven te rennen. Misschien niet het meest geweldige moment om naar buiten te gaan, maar als je eenmaal loopt, dan merk je al snel niets meer van die regendruppels. Een goede manier om de frustratie van ‘voor niets voorbereiden’ en een stuk van ruim 140 pagina’s uitkauwen omzetten in positieve energie! Buiten zijn en bewegen draagt bij aan je mentale welzijn.

En iedereen die komende periode weer lekker wil genieten van onze prachtige gemeente, en aan zijn gezondheid wil werken, wil ik via deze weg nogmaals wijzen op het beweeglint. In Bunnik, Odijk en Werkhoven is door de buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt een beweeglint gerealiseerd. Dit is een route met verschillende stops, waar je krachtoefeningen uit kunt voeren. Leuk om eens een ander rondje te lopen.

Kijk voor meer informatie over het beweeglint op https://www.bunnikbeweegt.nl/beweeglint/. Ik daag je uit om het beweeglint eens te proberen! Letterlijk beginnen voor je deur, goed plan!

Maarten van Vulpen,

Fractievoorzitter CDA Bunnik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *