Hoenderik in bestuurlijke modder

Het plan om te bouwen in de Hoenderik loopt al vele jaren. Het bouwen op die bijzondere locatie roept veel reacties op.

Tijdens het Open Huis over de Hoenderik zijn door diverse insprekers stevige beschuldigingen geuit aan het adres van (voormalige) collegeleden van Bunnik. Twee voormalig collegeleden beschuldigden elkaar ook. Door een schriftelijke reactie aan de gemeenteraad van de projectontwikkelaar zijn nog meer oud-collegeleden betrokken geraakt. Deze week ontvingen we een vertrouwelijke rapportage over het project met nieuwe informatie.

Het geheel aan bestuurlijke acties in al die jaren roept vragen op over het correcte gedrag van betrokkenen. Een kwalijke zaak, temeer daar in het nabije verleden vergelijke problemen aanleiding waren voor een onderzoek door de Rijksrecherche. Er staan grote investeringen in bouwprojecten op stapel. Opnieuw twijfel aan de betrouwbaarheid van het college is onacceptabel voor het CDA. Dit moet de wereld uit.

Het CDA vraagt de burgemeester een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren naar het gedrag van alle betrokken in het doorlopen proces. We verwachten voor 15 november 2020 een antwoord van de burgemeester.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *