Duidingsdebat: Samen sterker voor Bunnik, Odijk en Werkhoven!

Lees hier onze bijdrage tijdens het duidingsdebat van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 terug, zoals vanavond uitgesproken door onze lijsttrekker Maarten van Vulpen:

“Vier jaar geleden heeft er, op initiatief van het CDA, voor het eerst een openbaar duidingsdebat plaatsgevonden in Bunnik. We zijn blij dat dit een traditie aan het worden is. We vinden dit soort openheid belangrijk en willen de burgers graag mee laten kijken bij de stappen en keuzes die nu plaatsvinden.

Allereerst dank aan alle kiezers die de moeite hebben genomen om te gaan stemmen. De gemeenteraad gaat over wat er gebeurt in jouw straat, wijk, dorp. Fijn dat we er als gemeente qua opkomstcijfer positief uitspringen. En dank voor het vertrouwen, indien de stem een stem op het CDA was.

Mede namens mijn fractiegenoten wil ik P21 van harte feliciteren met de behaalde zes zetels. Wederom de grootste partij. En uiteraard ook onze felicitaties voor nieuwkomers VVD en D66. Mooie resultaten geboekt. En complimenten aan mijn collega-lijsttrekkers. Het is een intensieve periode geweest, waarbij naast de doorlopende raadswerkzaamheden ook campagne gevoerd moest worden.

Een hartelijk welkom aan de nieuw verkozen raadsleden. Er is bij alle partijen veel nieuw bloed gekomen. Helaas gaan we er als raad qua percentage vrouwen niet op vooruit. Ook het aantal raadsleden uit Werkhoven is ‘gehalveerd’.

Maar … “De Vergeten Hoek” heeft gesproken. Ons ervaren raadslid, mevrouw Leny Visser, blijft met voorkeursstemmen behouden voor de raad. Een hoop dossierkennis blijft behouden. En daarnaast is zij het enige Werkhovense raadslid. En niet getreurd, onze nummer vijf, de heer Henk van der Mark, zal als fractie-assistent tot de CDA fractie toetreden.

We kijken terug op een goed verlopen verkiezingsperiode. Deze werd gekenmerkt door een prettige onderlinge sfeer en een op grote lijnen nette campagne. Fijn om eens met Koen, Thies en Ali in debat te gaan, in plaats van met de heer Van Gulik, de heer Van den Berg en mevrouw Dekker. Debatten die begrijpelijk zijn voor onze inwoners en waarin we klare taal spreken.

Ik hoop van harte dat we deze sfeer vast kunnen houden in de komende raadsperiode. ‘Geen haat in de raad’ en samen aan de slag voor de inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven.

Dat de heer Van den Berg (of mag ik Thies zeggen?) en ikzelf veel stemmen behaald hebben, verbaasd me minder. Met regelmaat verdwenen onze posters van de borden. Voornamelijk in Bunnik. Voor deze fans: bel me alsjeblieft, dan breng ik je met veel plezier een poster thuis. Laat de posters op de borden voortaan gewoon hangen!

Een van de gewraakte borden, waar de CDA en VVD posters verdwenen

We zijn blij met vier partijen in de raad. Dit geeft meer dynamiek. Als we naar de uitkomsten van de verkiezingen kijken, zijn er meer opties mogelijk.

Als CDA zijn wij met vijf zetels in zowel de afgelopen periode, als de huidige periode een stabiele factor in de raad. Zoals tijdens de campagne al aangegeven, nemen we graag onze verantwoordelijkheid. We willen, na een periode in de oppositie te hebben gezeten, graag ook weer in bestuurlijk opzicht een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Bunnik, Odijk en Werkhoven.

Er liggen een aantal dossiers op de nieuwe raad te wachten, die een krachtig en vaardig bestuur vereisen. Denk aan de bouwopgave, maar ook de leefbaarheid in de drie dorpen.

Qua coalitie vorming, willen we het initiatief aan P21 laten, als grootste fractie. Een eerste ronde met een onafhankelijke informateur heeft onze voorkeur. We worden graag betrokken bij het formuleren van de opdracht en vragen die de informateur meekrijgt. En we gaan graag snel aan de slag, maar wel op een gedegen wijze.

We kijken uit naar een raadsperiode waarin we samen mooie resultaten boeken. Samen sterker voor Bunnik, Odijk en Werkhoven!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *