Definitieve uitslagen Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Vandaag zijn door het centraal stembureau de definitieve uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de gemeente Bunnik bekend gemaakt. Burgemeester Ruud van Bennekom gaf aan dat de 17 zetels als volgt verdeeld zijn:

PartijZetels
P216
CDA5
VVD3
D663

Wij danken de kiezers voor het in ons gestelde vertrouwen. Dank aan alle kiezers die de moeite hebben genomen om te gaan stemmen. De gemeenteraad gaat over wat er gebeurt in jouw straat, wijk, dorp. Fijn dat we er als gemeente qua opkomstcijfer positief uitspringen, alhoewel hier zeker winst is te halen in vergelijking met bijvoorbeeld de opkomstpercentages voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Wij feliciteren P21 van harte met de behaalde zes zetels. En uiteraard ook onze felicitaties voor nieuwkomers VVD en D66. Onze volledige duiding vindt u hier.

Namens het CDA zal de fractie bestaan uit de volgende personen: Maarten van Vulpen (fractievoorzitter), Leny Visser, Annemarie Huijsman, Rik Aertsen en Cor Kool. Henk van der Mark zal als fractie-assistent de fractie versterken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *