Brief afmelden gemeenteraadsvergadering 15 april

Werkhoven, 15 april 2021

Geachte  leden van de gemeenteraad,

Helaas heeft de CDA fractie besloten om de raadsvergadering van heden 15 april over het Integraal programma van Eisen voor Odijk West niet bij te wonen. Reden is dat het tijdstip van aanvang ineens is vervroegd met 2 uur naar 19:30 uur. Wat ons betreft is dit onacceptabel en een schoffering van de inwoners van onze gemeente. De datum en tijdstip van aanvang dienen tijdig gepubliceerd te worden in de plaatselijk krant zodat bewoners daarvan op de hoogte zijn en in de gelegenheid zijn om de vergadering bij te wonen(digitaal( Het is daarom strijdig met alle principes rondom openbaarheid en het betrekken van inwoners bij het democratisch proces.  Zo kort voor de vergadering het tijdstip wijzigen van de vergadertijd is voor ons onacceptabel.  

De ontwikkeling van Odijk-West is van zeer groot belang voor de toekomst van ons dorp. We kunnen ons voorstellen dat veel mensen dit graag  willen volgen. Wanneer zij inschakelen op het oorspronkelijk aangekondigde tijdstip van 21:30 uur is een belangrijk deel van de vergadering voorbij. Het feit dat dit eventueel achteraf te volgen is via een opname is wat ons betreft daarvoor geen alternatief.

De burgemeester is verantwoordelijk voor de goede orde van de vergadering en het zorgdragen dat de democratische regels gevolgd worden.

Daarom rekenen wij rekenen dit de burgemeester zeer zwaar aan. Hij heeft weliswaar de mogelijkheid om in bijzondere situaties in te grijpen, maar van een noodsituatie is in dit geval absoluut geen sprake.

De fractie van het CDA zal derhalve de raadsvergadering hedenavond 15 april niet bijwonen Het wettelijke vereiste van de openbaarheid voor de eerste twee uur van deze raadsvergadering wordt niet nagekomen omdat de reglementaire wijze van publicatie ontbreekt.

Met vriendelijke groet,

Leny Visser

Fractievoorzitter CDA Bunnik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *