Afscheid van raadsleden en in het bijzonder van Leen Vernie

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 29 maart is afscheid genomen van de acht leden van de Bunnikse gemeenteraad. Zij keren niet meer terug in de nieuwe raad die vanavond benoemd wordt. Ons raadslid Leen Vernie, nam afscheid na twee termijnen.

Fractievoorzitter Leny Visser sprak Leen Vernie namens het CDA toe:

“Leen heeft 8 jaar deel uitgemaakt van de CDA fractie in de gemeenteraad. Leen was echt een stabiele factor in de fractie, hij was altijd aanwezig, tenzij er kerkeraadsvergadering was. Daar had hij de voorzittersrol.

Zijn portefeuilles waren het sociaal domein en het onderwijs en hij hechtte er ook aan om die zelf te behandelen. Het was echt zijn terrein.

Waar Leen niet van hield waren conflicten. Het liefst wilde hij meningsverschillen overbruggen en hij had altijd begrip voor het standpunt van een ander. Het is wel bekend dat wij in de CDA fractie niet terugschrikken voor scherpe standpunten, maar Leen was vaak degenen die er nog een scherp randje vanaf wist te vijlen.

Hij was ons sociale geweten, altijd een heer in de raad. Hij vond het wat dat betreft ook lastig dat het CDA in de oppositie zat, een kritische opstelling zat niet zo in zijn aard.

Ondanks het raadswerk was er ook nog tijd voor vrijwilligerswerk op het busje van Bunninchem en zoals gezegd was hij ook nog voorzitter van de Kerkenraad.

Hij was het enige fractielid wat uit Bunnik kwam en daar wisten de inwoners hem te vinden als er vragen waren over gemeentelijke kwesties. Hij pakte het op en zag vaak kans om een bemiddelende rol te spelen.

Er komt nu vast nog meer tijd om de volkstuin bij te houden, naar Ouddorp te gaan en om met de kleinkinderen activiteiten te ondernemen.

Leen, hartelijk bedankt voor je jarenlange inzet en het ga je goed.”

Eerder op de dag is ook Peter Lakerveld koninklijk onderscheiden voor zijn inzet. Hij was 14 jaar raadslid namens het CDA.

Foto: Gemeente Bunnik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *